Forum
zeepreventorium

Index forum

Bureau A
Mededelingen vanwege het zeepreventorium - Messages du préventorium marin

“Prevent spaarders”

Hier kan u de discussie over het onderwerp Prevent spaarders volgen. Wenst u een bijdrage bij deze discussie te plaatsen, dan kan dit onderaan de pagina. Vous avez ici la discussion au sujet de Prevent spaarders. Si vous désirer placer votre contribution sur ce thème, vous pouvez le faire en bas de page.

Datum
Auteur
Bericht - Message
Laatste bericht - dernier message
25-07-2007 13:20:53
Zeepreventorium
Logo Prevent Spaarders Iedereen weet dat de overheidssubsidies ontoereikend zijn om het nodige pedagogisch en medisch materiaal aan te kopen dat het dagelijks leven van de patiënten kan verlichten.

De vzw. Prevent Spaarders, opgericht in 1983 om aan deze noden te voorzien is een feitelijke vereniging van vrienden van het Zeepreventorium en werd een vzw in 2003.

Maandelijks storten de leden minimum 12.39€ op de rekening van de spaarkas en het gespaard bedrag wordt teruggegeven bij het begin van volgend jaar. U kiest voor een maandelijkse permanente opdracht of voor een bezoekje aan de cafetaria van het Zeepreventorium. Het is ook mogelijk het maandelijks bedrag éénmaal per jaar te storten.

De aktie kost dus niets aan de leden van de spaarkas. De spaarkas schenkt enkel de interesten van de gespaarde spaargelden aan het zeepreventorium.

Ook u kan lid worden van de vereniging. Het is immers alom bekend: "vele kleintjes maken een grote!"

De laatste jaren kon de spaarkas een speelweide heraanleggen en van sterke klimrekken voorzien, fietsen aankopen, het nodige materiaal aan de hobbyclubs bezorgen en degelijke picnicktafels en banken aanschaffen.


Maatschappelijke zetel: Nieuwe steenweg, 363 bus 0205 8420 de Haan
Ondernemingsnummer 871.702.376
Bankrelatie: IBAN: BE94 2807 1505 2614 — BIC: GEBA BEBB
07-11-2007 08:54:29
Zeepreventorium
Logo Prevent Spaarders Tout le monde sait que les subsides ne sont pas suffisants pour permettre d'acheter le matériel pédagogique nécessaire au bien-être des enfants.

L'asbl "Prevent Spaarders" établie en 1983 a pour but de venir en aide au préventorium. Cette association de fait a été transformée en asbl en 2003.

Les membres versent mensuellement une somme de 12.39€ sur le compte d'épargne du prévent et la somme épargnée vous est reversée au début de l'année suivante. Vous pouvez payer par ordre permanent ou via le bar du Préventorium. Il est aussi possible de verser la somme en une fois.

Cette épargne ne vous coûte rien: la caisse d'épargne ne verse que les intérêts au préventorium.

Vous aussi, vous pouvez devenir membre de l'institution. Les nombreuses petites sommes ainsi épargnées permettent la réalisation de nombreux projets.

Les dernières années, les sommes épargnées ont servi à l'achat de matériel pour les clubs de hobbys, por l'achat de vélos, pour l'installation d'une plaine de jeux et pour l'achat de tables de pick nick.

 • Le document d'inscription est disponible ici. (imprimer, remplir et envoyer)
 • La déclaration en cas de décès vous permet d'indiquer les bénéficaires de la somme épargnée. Il est recommandé de la remplir, même si le prévent peut disposer de la somme.
 • Préface du docteur Hilde Franckx.
 • Réglement de l'asbl
12-01-2008 08:12:08
Marc Doigny

De fondue-avond voor de leden van Prevent-Spaarders was een succes, met lekker eten, een gezellige babbel tussen mensen van het personeel, patiënten en ex-patiënten, oud-leraars en iedereen die het Zeepreventorium een warm hart toedraagt.

Foto's:

 • André Viaene is bezig met de laatste voorbereidingen.
 • Toespraak van de voorzitter van Prevent Spaarders
 • Allemaal lachende gezichten op de fondue-avond!

  Bijkomende informatie: dit jaar is er uitzonderlijk geen Sprookjesnacht, maar doet het Zeepreventorium mee aan de "Open Bedrijvendag". Dè ideale gelegenheid om de nieuwe gebouwen in avant-première te bezoeken!

 • 24-10-2011 10:03:52
  Marc Doigny
  Schrijf in uw agenda: volgende fondue avond vrijdag 11 januari 2013 vanaf 20.00 uur.
  Wie aanwezig zal zijn stuurt een mailtje naar vzw.prevent.spaarders@telenet.be (nieuw adres!)
  De niet-leden betalen een bijdrage van 20€.

  La rencontre annuelle Prevent Spaarders (asbl qui fournit une aide matérielle aux enfants du préventorium) est le vendredi 11 janvier 2012 à partir de 20.00h.
  On demande aux personnes qui désirent venir d'envoyer un petit message à vzw.prevent.spaarders@telenet.be (nouvelle adresse!)
  Les non-membres de l'asbl paient une petite contribution de 20€ pour le repas.

  Fotos van de fondue avond 2009 (waar u ook berichten kan achterlaten).
  Les photos de la réunion précédente, où vous pouvez ajouter des textes.

  Premier message - Eerste bericht

  Enkel webmasters kunnen hier posten - Uniquement pour webmasters

  Forumsoftware © Marc Doigny 2007 - 2014